Hoe ondersteun je LHBT ouderen bij hulpvragen?

Hoe ondersteun je LHBT ouderen bij hulpvragen?

Aanbieder: 
Movisie
Lesduur: 
E-learning: 30 minuten

Opleidingsniveau:

Voor LHBT-ouderen is het vaak lastig om hun LHBT gevoelens te bespreken, of er alleen al voor uit te komen. Deze mensen hebben veel afwijzing, onbegrip en soms agressie, uitsluiting of een breuk met hun familie ervaren. Ze hebben hun gevoelens misschien lang verborgen gehouden en doen dat soms nog steeds. In deze e-learning ontdek je wat er bij deze groep leeft en hoe je daar effectief mee om kunt gaan. 

Resultaat

Je krijgt inzicht in de achtergrond, problematiek en kwetsbaarheid van LHBT-ouderen. Daarnaast leer je personen met LHBT-gevoelens beter te ondersteunen, zorg te verlenen en indien nodig goed door te verwijzen.

De training draagt bij aan de volgende competenties:

  • Versterkt eigen kracht en zelfregie
  • Verheldert vragen en behoeften
  • Werkt samen en versterkt netwerken

Inhoud

LHBT-ouderen zijn opgegroeid in een periode dat homoseksualiteit en transgender nog als ziekte werd gezien. Hun leeftijdsgenoten zijn in dezelfde periode (en vaak met dezelfde ideeën) opgegroeid. Er is daarom bij LHBT-ouderen vaker sprake van minderheidsstress en angst voor afwijzing. Wil je deze ouderen graag effectief ondersteunen, volg dan deze gratis e-learning module.

De training is bedoeld voor uitvoerend medewerkers, leidinggevenden (manager/teamleider) en/of staf.

Aanpak

Door het maken van een quiz krijg je basiskennis over LHBT en de bijkomende problematiek. Daarna ga je aan de slag met casussen en gerichte opdrachten. Na het volgen van deze online cursus weet je meer over LHBT, welke vragen je stelt over LHBT-gevoelens en hoe je een gesprek aangaat met je cliënt. Ook leer je over wat LHBT-zijn voor ouderen betekent. De online module geeft je ook praktische informatie over organisaties en websites waar je naar kunt doorverwijzen of waar je zelf meer informatie vindt.

Praktische informatie

Individuele inschrijving voor de training
Totale kosten: gratis
Online training

Erkenning van de opleiding

De organisatie is gecertificeerd door:

  • CRKBO
  • ISO

Meer informatie

Op de website van Movisie.