Online Verdiepingstraining OpvoedParty

Online Verdiepingstraining OpvoedParty

Aanbieder: 
Lunamare
Lesduur: 
3 tot 5 uren aan zelfstudie en opdrachten.

Opleidingsniveau:

De verdiepingstraining is een vervolg op de basistraining, waarin beroepsopvoeders zijn opgeleid tot ambassadeurs. Na hun eerste praktijkervaring worden de puntjes op de i gezet qua houding, krijgen ze meer theoretische achtergrond, nieuwe handreikingen om de OpvoedParty verder te professionaliseren, afwisselende oefeningen en exclusieve rechten (zoals bijvoorbeeld toegang tot een besloten expertgroep, gratis coach-sessie).

Resultaat

Na de (online) verdiepingstraining hebben de deelnemers zicht op hun eigen functioneren, omgaan met lastige doelgroepen, veiligheid & vertrouwen aan de keukentafel, lastige casuïstiek, het vinden & verleiden van ouders, het vergroten & verspreiden van de OpvoedParty in de eigen omgeving en hoe zij hun gemeente OpvoedPartyProof kunnen maken.

De training draagt bij aan de volgende competenties:

 • Versterkt eigen kracht en zelfregie
 • Verbindt individuele en gemeenschappelijke vragen en potenties
 • Stimuleert verantwoordelijk en oplossingsgericht gedrag

Inhoud

Tijdens de training wordt aandacht besteed aan:

 • Reflectie op eigen functioneren;
 • Lastige doelgroepen, zoals lage SES-ouders;
 • Veiligheid en vertrouwen aan tafel;
 • Omgaan met lastige casuïstiek aan tafel;
 • Vinden en verleiden van ouders (werving);
 • Vergroten en verspreiden van de OpvoedParty;
 • Eindniveau - evaluatie en certificaat Master;
 • Vervolg - exclusieve rechten als Master OpvoedParty.

De training is bedoeld voor uitvoerend medewerkers.

Het is wenselijk dat gemeenten op bestuurlijk niveau de OpvoedParty implementeren in hun beleid opvoedingsondersteuning op wijkniveau. De scholing zelf is op uitvoerende sociale professionals (beroepsopvoeders) gericht, maar leidinggevenden en beleidsmakers in zorg, welzijn, onderwijs en kinderopvang spelen een belangrijke rol als facilitator.

Aanpak

De training start met een werkboek en een upload van jouw eigen introductie. We maken een profiel van hoe je er nu in zit en waar je nog kan verbeteren. Je krijgt waardevolle achtergrondinformatie en theorie (pdf). Verder zullen er reflectie-opdrachten en vragenlijsten gebruikt worden, die je aan het denken zetten. Je krijgt checklists maar je gaat ook zelf aan de slag met de mensen die al eens op jouw OpvoedParty zijn geweest (ook als het nog niet gelukt is om er een vol te krijgen). De verdiepingstraining is geheel online.

Praktische informatie

Individuele inschrijving voor de scholing/training/cursus/module
Totale kosten: € 149 per persoon ex btw
Locatie: Utrecht

- Maatwerk / in-company
Totale tarief (indicatie) voor de cursus (inclusief voorbereiding en nazorg): € 750 per dagdeel (ex btw en reiskosten), afhankelijk van expliciete maatwerkvragen en aantal deelnemers (max. 12 per groep)
Locatie: in overleg

Erkenning van de opleiding

De organisatie is gecertificeerd door CRKBO.

Meer informatie

Op de website van Lunamare.