Trainingen Cliëntsturing, samensturing & empowerment

Trainingen Cliëntsturing, samensturing & empowerment

Aanbieder: 
Clientsturing NL
Lesduur: 
1 dag bijeenkomst van 4 uur

Opleidingsniveau:

U gaat met cliëntsturing werken of bent al bezig met dit proces. Daar waar u voorheen gewend was dat veranderingen van bovenaf kwamen, is dit met cliëntsturing geheel anders. Om tot een gezamenlijke verantwoordelijkheid te komen, is het essentieel dat de besluiten ook gezamenlijk genomen worden. Dit vergt vaak een verandering in het huidige proces van besluitvorming. Hoe zorgt u ervoor dat cliënten meebeslissen, en wie zorgt ervoor dat de besluiten worden doorgevoerd?

Resultaat

De deelnemers krijgen inzicht in de mogelijkheden en handvatten om op de werkplek met cliëntsturing aan de slag te gaan en vooral: vertrouwen in empowerment!

De training draagt bij aan de volgende competenties:

  • Versterkt eigen kracht en zelfregie
  • Stuurt aan op betrokkenheid en participatie

Inhoud

Werken vanuit talenten & krachten van cliënten!
Of je het nu cliëntsturing, samensturing of participatie noemt: het gaat om het empoweren van mensen. Over gelijkwaardigheid in omgang en over het gezamenlijk dragen van verantwoordelijkheden. Hoe breng je dat in de praktijk? Kan dat wel bij jullie? Is de doelgroep niet te moeilijk of het project niet geschikt? Onze ervaring is dat er altijd mogelijkheden zijn om meer met empowerment te werken, ongeacht de locatie of samenstelling. En dat willen we u in deze training meegeven.

Aanpak

We leggen een basis in kennis over de waarden en principes van cliëntsturing & empowerment. Vervolgens gaan we zoveel mogelijk interactief aan de slag. Dit doen we door middel van gezamenlijke oefeningen en opdrachten. Daarnaast is er veel ruimte voor discussie en vragen om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de actuele vraagstukken van de cursisten.

Uit de deelnemersevaluatie

Yvonne Visser, coördinator cliënt gestuurde projecten bij Kwintes:
"Ik vond de workshop leerzaam en vooral inspirerend, wat ook weer motiveert om weer verder te kun-nen in de cliëntsturing".

Praktische informatie

Individuele inschrijving voor de training
Totale kosten: € 95 pp ex BTW
Locatie: Utrecht

- Maatwerk / in-company
Indicatie tarief voor de training (op basis van offerte):  halve dag is € 350 - 450 ex BTW / ex reiskosten.
Locatie: in overleg

Meer informatie

Op de website van clientsturing.nl

Schrijf een review

Reacties

Reactie toevoegen

Bij het schrijven van een review gaat u akkoord met de spelregels.